Isofix er et system, der gør det nemmere og sikrere at montere autostole i biler. Men hvornår blev Isofix opfundet, og hvornår blev det en standard i biler? Det vil vi se nærmere på i denne artikel.

Hvad er Isofix?

Isofix står for International Standards Organisation Fix, og det er en international standard for fastgørelse af autostole i biler. Isofix består af to metalbeslag, der sidder mellem sædet og ryglænet i bilen, og som autostolen kan klikkes fast på. På den måde undgår man at bruge bilens sikkerhedsseler til at spænde autostolen fast, hvilket kan være besværligt og usikkert.

Isofix har flere fordele i forhold til sikkerhed og brugervenlighed. For det første mindsker Isofix risikoen for, at autostolen monteres forkert eller løsner sig under kørslen. For det andet gør Isofix det hurtigere og nemmere at sætte autostolen på plads og tage den af igen. For det tredje reducerer Isofix bevægelsen af autostolen ved en kollision, hvilket mindsker belastningen på barnets nakke og ryg.

Hvornår blev Isofix opfundet?

Isofix blev opfundet af den britiske bilproducent Britax-Römer i samarbejde med Volkswagen i 1990’erne. Formålet var at skabe et universelt system, der kunne øge sikkerheden for børn i biler. Det første patent på Isofix blev indgivet i 1994, og det første forsøg med Isofix blev udført i 1997.

Hvornår blev Isofix opfundet

Hvornår blev Isofix en standard i biler?

Isofix blev en standard i Europa i 2004 og i USA i 2002. Det betyder, at alle nye biler, der sælges i disse regioner, skal have Isofix-beslag installeret som standard. Nogle bilproducenter begyndte dog frivilligt at indføre Isofix-beslag i deres biler tidligere end det. For eksempel havde Volvo Isofix-beslag i alle deres modeller fra 1997, og Mercedes-Benz havde Isofix-beslag i nogle af deres modeller fra 1998.

I dag har næsten alle nyere biler adgang til Isofix-systemet, og de fleste autostole er kompatible med Isofix. Det er dog stadig vigtigt at tjekke, om ens bil har Isofix-beslag, og om ens autostol passer til dem, før man køber en autostol med Isofix. Man kan finde denne information i bilens og autostolens brugsanvisninger eller på producenternes hjemmesider.

Konklusion

Isofix er et system, der gør det nemmere og sikrere at montere autostole i biler. Isofix blev opfundet af Britax-Römer og Volkswagen i 1990’erne, og det blev en standard i Europa og USA i starten af 2000’erne. I dag har næsten alle nyere biler adgang til Isofix-systemet, og de fleste autostole er kompatible med Isofix. Det er dog stadig vigtigt at tjekke, om ens bil har Isofix-beslag, og om ens autostol passer til dem, før man køber en autostol med Isofix.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *