isofix beslag

Hvad er IsoFix beslag?

Isofix beslag er en type af monteringsbeslag, der bruges til at montere børnesæder i køretøjer. Det er et internationalt standardiseret system, der gør det muligt for børnesæder at blive fastgjort til køretøjets sæder uden brug af seler. Det er et sikkert og pålideligt system, der sikrer, at børnesæderne sidder fast og ikke bevæger sig under kørsel.

Helt konkret er består IsoFix af to beslag som sidder fastmonteret i bilen, og som børnesædet kan klikkes fast i. Som ofte sidder bilens IsoFix-beslag bag i bilens sæder, enten gemt inde i en lomme i sæderne eller mere synlige.

Montering af Isofix beslag

Isofix-beslagene monteres på bilens faste punkter, og dermed er de nemmere at håndtere end løse beslag. De fleste biler har i dag isofix-beslag, men det er ikke alle, der har autostole, der kan tage imod dem.
Det er vigtigt, at du sikrer dig, at du har de korrekte isofix-beslag til netop din bil og autostol-model.
Montering af isofix-beslagene er ofte en simpel proces, men det er altid en god idé at følge producentens vejledning.
Dertil findes der et hav af forskellige monteringsvideoer online, til montering af isofix-beslag til både bil og ladcykel.
Vi har samlet en håndfuld gode her, så du slipper for at skulle søge efter dem:

Montering af IsoFix til bil

Korrekt montering af isofix-beslag til bil

Step by step guide til at montere IsoFix til bilen

  1. Skub eller tag beslaget frem fra undersiden af autostolen eller IsoFix basen.
  2. Sørg for, at isofix beslagene sidder lige ud fra bilens beslag.
  3. Inden du klikker stolen på, kan du eventuelt lige sætte en finger ind, så du kan mærke hvor de sidder og bedre kunne hæfte dem på.
  4. Sæt stolens isofix beslag hen til bilens og trykker stolen i bund.
  5. Når det er gjort, sikrer du dig, at stolen sidder behæftet i begge sider, og at den sidder ordentlig fast.

Montering af IsoFix til ladcykel

Montering af isofix til ladcykel (BABBOE ladcykel)

Der findes to former for isofix-beslag. Det ene er det såkaldte ”universal isofix”, der passer til de fleste biler. Det andet er det såkaldte ”dedikerede isofix”, der kun passer til én bestemt bil- og autostol-model.

Kan IsoFix monteres i alle biler?

Nej, Isofix kan ikke monteres i alle biler. Det kræver, at din bil har et IsoFix-system. Det er typisk ældre biler, der ikke har IsoFix. Du skal kontrollere din bils manual for at se, om den har dette system. Til gengæld har de fleste nyere biler IsoFix, men langt de fleste har det kun på bagsæderne, så skal du bruge det på forsædet, skal du kontrollere om bilen har dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *